Marian Vanghelie a primit liber de la judecători. Va putea asista la nașterea copilului său

| 02 sep, 18:12

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis miercuri cererea primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de a părăsi două zile arestul la domiciliu, pentru a asista la nașterea fetiței sale.

Marian Vanghelie a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel București permisiunea de a merge joi și vineri la spital cu Oana Niculescu Mizil, pentru a asista la nașterea fetiței sale. Vanghelie a declarat la ieșire din sala de judecată că este emoționat.

"În fiecare zi sunt emoționat. Am început să gândesc altfel, dar să și trăiesc altfel, pentru că viața te surprinde încontinuu. (...) Dacă este nevoie schimb și pampers. Am căpătat experiență, sunt pregătit pentru orice. Dacă mâine dimineața îmi dau voie, merg împreună cu Oana la spital. (...) O să rămâneți surprinși, o să vedeți de acum încolo un alt Marian Vanghelie, mult mai complicat și mai inteligent", a spus el.

Întrebat de ce a cerut în instanță schimbarea locului unde stă în arest la domiciliu, Vanghelie a explicat că RA-APPS a cerut evacuarea casei date de Regie soacrei sale, din cauza relației "personale" pe care el o are cu premierul Victor Ponta.

"După cum știți, beneficiez de avantajul relației personale cu Victor Ponta și, datorită relației personale cu mine, el a cerut evacuarea de la RA-APPS, după 40 de ani, a soacrei mele. Deci, în baza relației interumane pe care o am cu acest individ, tot avem probleme", a mai spus Vanghelie.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, el fiind judecat în arest la domiciliu.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

Tag-uri: DNA, Marian Vanghelie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ