Director al CNCAN, reţinut pentru luare de mită

| 02 sep, 10:11

Procurorii DNA l-au reținut pe Radu Viorel Gheorghe, director în cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru trei infracțiuni de luare de mită.

El va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 1 septembrie, a inculpatului Radu Viorel Gheorghe, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe potrivit cărora în perioada 31 iulie — 1 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din CNCAN, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.

La data de 1 septembrie 2015, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunțător, în același scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante, precizează sursa citată.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și al controlului activităților nucleare din România, conform prevederilor Legii nr. 111/1996. Pentru emiterea unor asemenea autorizații trebuie depuse cereri împreună cu documentația aferentă, la registratura CNCAN, unde primesc număr de înregistrare.

Direcția condusă de Radu Viorel Gheorghe are în subordine Serviciul de inspecție pe teren, ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul țării.

Radu Viorel Gheorghe a fost ridicat marți de procurori și dus la sediul DNA pentru audieri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ