DIICOT: Doi români care coordonau transporturi de droguri către Marea Britanie au fost reținuți

| 15 sep, 13:00

Doi cetățeni români, suspectați că au coordonat transporturi de droguri din America de Sud destinate pieței din Marea Britanie, au fost reținuți de procurorii DIICOT în urma unei acțiuni desfășurate în mai multe state europene, urmând să fie prezentați joi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Marius Viorel Negrea, liderul și inițiatorul grupării, și Alexandru Cociobea au fost reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și de mare risc, a anunțat DIICOT.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în luna decembrie 2016, inculpatul Negrea Marius Viorel a constituit împreună cu inculpații Z. F. și S. C. G. (cercetat de autoritățile germane), la inițiativa sa, un grup infracțional organizat ce a acționat de pe teritoriul României, dar și din străinătate, în cadrul căruia fiecare trebuia să desfășoare activități specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc și de mare risc până la destinatar, precum și predarea lor la destinație, pentru a obține importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (ketamină și cannabis) și de mare risc (cocaină)", se precizează într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ