Din secretele bunicii! Ce se întâmplă dacă te dai cu ZAHĂR pe corp

| 21 iul, 2014

Nu cred că există femeie care să iubească procesul de îndepărtare a părului nedorit de pe corp, mai ales dacă acesta se face cu ceară sau cu aparatul de epilat.

Îndepărtarea părului nedorit la femei se practica cu mult timp înainte să apară ceara de epilat sau aparatele pentru epilat. Din acest motiv, suntem îndreptăţite să ne punem următoarea întrebare: Cum se epilau oare femeile înainte de vremurile moderne? Răspunsul cel mai probabil este epilarea cu zahăr.

Metoda nu este deloc complicată. Se prepară o pastă de zahăr care, simplă sau cu ajutorul unor fâșii de cârpă sau de hârtie specială, lasă pielea de bebeluș.

Rețeta este următoarea:

  • 2 căni de zahăr
  • 1/4 cană apă
  • 1/4 cană suc de lămâie
  • 20-30 minute de atenție

Se amestecă într-un vas și se pun la fiert la foc mediu.

Primul stadiu de fierbere al pastei de zahăr pentru epilat.

Destul de repede ajunge la punctul de fierbere și atunci nu trebuie scăpată din ochi pentru că face bule multe, se umflă și poate da în foc.

Se reduce focul de la mediu la mic și se amestecă continuu până când veți observa că se schimbă culoarea în caramel palid.

După aceea mai durează doar câteva minute până când pasta de epilat este finalizată. Ar trebui să arate cam așa, iar consitența trebuie să semene cu cea a mierii.

 

Trebuie manevrată cu grijă, arde rău de tot. Dacă doriți o puteți folosi imediat ce se răcește un pic sau poate fi păstrată într-un borcan de sticlă și poate fi utilizată ulterior.

Există două variante de utilizare:

  • se aplică pe zona dorită cu ajutorul unei spatule de lemn, apoi se adaugă o bucată pânză de bumbac (puteți folosi fâșii de hârtie specială care se găsește în magazinele cu materiale pentru saloane) care se trage în sens invers creșterii părului.
  • se formează o bilă din pasta de zahăr care se întinde pe piele și se smulge în sens invers creșterii părului
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iul, 2014
aysha
doar aceasta este o metoda veche poate de mii de ani,femeile muslumane şi evreicele aşa se depileaza singure,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ