Dîncu: Domeniile pe care Guvernul își va concentra resursele în următoarele șase luni sunt sănătatea și educația

| 06 mai, 15:41

Vasile Dîncu, viceprim-ministru, a declarat că Guvernul se va axa în următoarele șase luni pe domeniile sănătate și educație, acestea reprezentând "investiții" și nu "costuri".

"Sănătatea este una dintre prioritățile pe care premierul personal și le asumă și în foarte scurt timp vom aduce în fața opiniei publice o serie de măsuri care să deblocheze lucrurile care fac să meargă prost sănătatea în multe domenii și, inclusiv, vom pune toate resursele pe care le avem pentru sănătate și pentru educație. Ne-am dat seama că sănătatea și educația nu sunt un cost, ci o investiție, și este cea mai importantă investiție pentru viitor", a spus Vasile Dîncu în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

Alături de comisarul european Corina Crețu, Vasile Dîncu a mers într-o vizită la Spitalul Județean din Bistrița, acolo unde au discutat despre criza din sănătate ca despre o criză de management la nivelul administrației centrale. Cei doi au fost de acord că acesta este un motiv în plus pentru grăbirea procesului de descentralizare.

"Criza din sănătate este, în primul rând, o criză de management, și este, în primul rând, o criză de management la nivelul administrației centrale. Știu că ne va reuși cu siguranță reforma în administrația locală; singurele emoții pe care le am sunt cele legate de posibilitățile de a moderniza administrația centrală. (...) Competența este distribuită mai mult în teritoriu decât în zona centrală, unde vedem că programele naționale au foarte multe probleme și în domeniul sănătății. Îmi întărește convingerea că descentralizarea este urgentă, trebuie dusă până la capăt, și încrederea pe care trebuie să o acordăm noi țării trebuie întărită", a mai spus Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 17:06
Zmaj
Astea doua sunt domeniile din care se fura cel mai mult. Daca as vrea sa imi umplu buzunarele stiind ca guvernul meu e amenintat, tot cu cele doua as incepe. Toti au inceput cu acestea doua!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ