Dîncu: La mulţi ani, Românie posibilă! De 1 Decembrie, trebuie să reînvăţăm să trăim împreună

| 01 dec, 15:15

Vicepremierul Vasile Dîncu spune că, de 1 Decembrie, trebuie să reînvăţăm să trăim împreună, precizând că sunt necesare "un strop de solidaritate, un pic de curaj şi o minimă încredere în forţa noastră colectivă".

"De 1 decembrie, să ne hotărâm că trebuie să reînvăţăm să trăim împreună, chiar dacă nu este simplu să-i accepţi pe ceilalţi (...) Trebuie doar un strop de solidaritate, un pic de curaj şi o minimă încredere în forţa noastră colectivă. Dacă nu vom reuşi asta, vom vedea că încă 100 de ani, dincolo şi dincoace de Colectiv, înainte şi după Revoluţia din 1989, peste România se va întinde aceeaşi mare neputinţă, ticăloşie şi mizerie umană. La mulţi ani, Românie posibilă!", afirmă Vasile Dîncu, cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

Într-un mesaj publicat pe blogul său, Dîncu vorbeşte despre "o Românie absentă, o Românie probabilă". "Ai senzaţia că românii se uită la propria viaţă ca la o piesă de teatru pe care ei înşişi o consideră proastă", susţine el. 

Dîncu mai afirmă că "totul s-a degradat în ultimul deceniu", iar politica "nu mai cunoaşte starea de pace", "de normalitate". 

"Trăim o dramă a conflictului permanent în care au fost aduse în spaţiul politic instrumente nepermise, mijloace care nu au ce căuta acolo unde conflictul şi confruntarea au mijloace constituţionale de rezolvare. Dispare încrederea în politicieni, în stat, în România chiar, dar şi în soluţia democratică. Este o factura grea pe care o lăsăm urmaşilor noştri. Istoria ne va stigmatiza pentru asta în deceniile care vor veni, dacă ţara va rămâne, dacă naţiunea va rezista şi statul nu va eşua în timp ce noi ducem războaie absurde sau zornăim cătuşe spre adversarii politici", precizează Dîncu. 

Totodată, Dîncu spune că atitudinea "politically incorrect" poate duce la "resetarea sistemului". 

"Prea mult se fardează politica, de prea mult timp se creează o realitate de laborator. Oamenilor li se spune peste tot să aibă ciocul mic şi sunt împinşi spre o majoritate tăcută. Oamenilor li se spune ce să gândească, cum să vorbească despre temele vieţii lor şi, mai ales, că trebuie să creadă orbeşte în partide sau ideologii, chiar dacă unele sunt moarte de mult. Oamenii vor să se întâlnească cu imaginile lumii lor, cu cuvintele pe care ei le rostesc despre lume, vor să vadă că politicienii sunt preocupaţi de spaimele şi de visurile lor, sunt tot mai puţin dispuşi să accepte expresii şi imagini prefabricate. Dar, de cele mai multe ori, coborârea la oameni este un delict, este politically incorrect. Da, atitudinea politically incorrect poate fi o soluţie, o primă etapă pentru resetarea sistemului. România invizibilă pentru străini sau cea care este patria noastră invizibilă, de care ne este uneori ruşine, poate ieşi la suprafaţă într-o societate posibilă, din cioburile unui vis pe care îl purtăm cu toţii în suflet, dincolo de nivelul de cultură, de bogăţie sau pasiuni politice", afirmă Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ