Dîncu: ”Nu am avut discuţii cu delegaţia ucraineană pentru trimiterea de armament de către ţara noastră”

| 27 apr, 17:00

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, că în urma vizitei de la Kiev nu s-au luat decizii concrete, iar ţara noastră nu va trimite armament către Ucraina.

"S-a discutat în primul rând despre nevoile specifice pe care le are Ucraina în acest moment, despre coordonare şi despre solidaritate. Nu s-au luat decizii concrete, dar au fost decizii importante pentru viitor. Nu numai în acest moment în care trebuie sprijinită Ucraina în faţa unei invazii, ci trebuie să vedem ce vom face în viitor în această zonă, în lume, în general. (...) Suntem cel mai important hub umanitar şi nu avem în acest moment discuţii legate de arme, de trimiterea de material letal", a spus Dîncu, la Cercul Militar Naţional.

El a arătat că delegaţia română a avut ocazia să se întâlnească cu principalii actori ai apărării din Ucraina, cu ministrul ucrainean Oleksii Reznikov şi cu colaboratorii săi cei mai importanţi.

"O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România, însă, a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei noastre a completat, să spunem aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina", a afirmat Vasile Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ