Dîncu: Premierul a spus că nu va merge la niciun partid. El a transmis miniştrilor care se vor pune pe o listă să plece

| 29 aug, 10:21

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat că premierul Dacian Cioloş le-a transmis membrilor Cabinetului că nu va intra în politică şi nu va da un semnal în acest sens nimănui, iar acei miniştri care se vor înscrie într-un partid trebuie să plece din Executiv.

"Noi am avut o discuţie cu Dacian Cioloş în ziua sau în zilele în care am discutat despre mandatul nostru şi am stabilit atunci că nu o să intrăm în politică şi o să stăm până la capăt ca şi căpitanul pe vapor până se scufundă cu totul, să stăm să plecăm ultimii de pe corabie. Noi, în acest moment, suntem în situaţia de a fi reînnoit acest proiect", a arătat Dîncu, la B1 Tv. 

El a adăugat că nu crede că Cioloş va intra în politică. 

"Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va pleca la niciun partid şi el nu va da semnal nimănui. Cel care vrea să facă politică este foarte bine, este bine să vină oameni competenţi, oameni cu experienţă politică, dar că nu vor primi semnal de la premier. Şi, evident, cel care din Guvern se înscrie la un moment într-un partid politic, se pune pe o listă, trebuie să plece din Guvern. Aşa este regula, noi suntem un Guvern independent şi atunci cel care se înscrie în politică pleacă de bunăvoie, nu-l dă nimeni afară, pentru că asta este regula pe care am stabilit-o de la început, nu e ceva nou", a precizat Dîncu. 

În opinia vicepremierului, s-ar putea ca partidul sau partidele care formează coaliţia de guvernare să găsească oameni din Guvern pe care să-i păstreze, dar, cunoscând regulile politice, el nu crede că o formaţiune care va câştiga alegerile va căuta să pună tehnocraţi la guvernare. 

"Pentru a continua un mandat, cum este Dacian Cioloş, sigur că ar putea fi asimilat de către un partid, fără să fie pus pe liste, având în vedere că are încredere mai multă decât altcineva din PNL. (...) Nu există cineva la PNL care să aibă rezultate comparabile", a mai spus Vasile Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ