Dîncu: ”Toate datele noastre ne spun că Vladimir Putin nu se va opri neapărat la această operaţiune!”

| 04 mar, 16:53

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă, joi seară, că toate datele arată că Vladimir Putin nu se va limita la operaţiunea din Ucraina, dar consideră că ”nu are resurse să încerce să deschidă un război cu NATO”. Dorinţa lui Putin este, potrivit ministrului, de a reface URSS, dar foarte puţini din Rusia îl mai susţin.

 

Vasile Dîncu a fost întrebat, joi seara, la Digi 24, unde se va opri Vladimir Putin.
”Nu ştie nimeni foarte sigur, dar eu cred că foarte mulţi analişti şi chiar politicieni cad în capcana lui Vladimir Putin. El comunică nişte lucruri şi niciodată nu se ţine de ele. A spus că se întoarce, că îi ajută doar pe cei din zonele din Donbas, care s-au revoltat şi cer autonomie. Nu s-a întors. A zis că se întoarce din zona graniţei de nord. Nu s-a întors. A zis că soldaţii care se află în Belarus nu vor intra niciodată pentru că sunt într-o simplă aplicaţie şi prietenie cu Belarusul. Au intrat”, a afirmat ministrul.
Dîncu crede că Putin ”încearcă să se folosească de diplomaţi şi de oamenii de bună credinţă care îl ascultă pe el ca fiind şeful acelei operaţiuni, spunând întotdeauna ce nu va face”.
”Eu cred - şi toate datele noastre ne spun că Vladimir Putin nu se va opri neapărat la această operaţiune - pentru că vrea ca să îşi consolideze acel vis al lui de a reface URSS (...) asta este obsesia pe care o are Vladimir Putin acum”, a mai afirmat ministrul Apărării.
Dîncu nu crede, însă, că preşedintele rus are resurse pentru a deschide un război cu NATO.
”Nu are resurse ca să poate face - chiar dacă fantazează foarte mult sau chiar dacă a intrat într-o spirală a unei utopii care nu mai are raţionalitate - nu are resurse pentru ca să încerce să deschidă un război cu NATO. De aceea, apelează, după părerea mea – şi asta este o modalitate jalnică de a face şi politică şi război - la ceceni ca să sperie, apelează la Lukaşenko (...) apelează la mintea micuţilor, a copiilor de la şcoală. Nu cred că e o chestiune pe termen lung, e o chestiune că simte, de fapt, că nu mai are pe nimeni în Rusia care să îl sprijine”, a mai afirmat ministrul.
Acesta spune că societatea civilă din Rusia a început să se organizeze împotriva războiului.
”Am văzut grupuri de 7.000 de oameni de ştiinţă care încep să semneze că războiul trebuie oprit şi alte grupuri care se activează. Începe să lucreze mai degrabă cu cei bătrâni, cu cei nostalgici, care trăiesc prost şi cărora încearcă să le dea o explicaţie pentru ceea ce se întâmplă”, a mai declarat Dîncu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ