Director din cadrul SRI: România este spionată cibernetic de state ostile pe fondul pandemiei de coronavirus

| 14 aug, 16:44

Directorul Centrului CYBERINT din cadrul SRI, Anton Rog, afirmă că state ostile "din Răsărit" spionează instituţiile statului român, prin intermediul email-urilor îndreptate spre angajaţi din sistemul sanitar şi al administraţiei locale, profitând de pe urma pandemiei de coronavirus.

Anton Rog, şeful CYBERINT, a explicat metodele folosite de spioni, spunând că aceștia se folosesc de interesul oamenilor pentru informații legate de Covid.

"La începutul crizei pandemice, atacatorii cibernetici au utilizat ingineria socială, trimit niște e-mail-uri țintite către anumiți angajați din statul român în care au folosit mesaje cum să te protejezi de Covid, dacă vrei să știi câți noi infectați de Covid sunt în țară fă click pe linkul ăsta. Mesajele sunt atât de bine scrise și mail-urile excepțional scrise în limba română. E important ca angajatul instituției să acceseze mail-ul din rețeaua instituției, ca să infecteze rețeaua instituției respective”, a declarat Anton Rog pentru Digi24.ro.

Întrebat dacă țările pomenite sunt Rusia și China, generalul SRI a răspuns: "Nu aș vrea să dau exemple de state, dar exemplele oferite sunt cumva corecte. Sunt de la Răsărit".

"În pandemie au fost și atacuri cibernetice. Atacurile cibernetice au fost îndreptate în principal împotriva sistemului sanitar, împotriva spitalelor din România, în unele cazuri izolate și împotriva administrației locale care cumva avea legătură cu administrarea spitalelor , dar în general discutăm de atacuri de tip ransomware pe care grupări de criminalitate cibernetică le-au îndreptat împotriva spitalelor și criptează datele", a completat directorul instituției care gestionează atacurile și spionajul cibernetic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ