Director în cadrul Raiffeisen Bank: ”Băncile vor finanţa în continuare dezvoltarea sectorului imobiliar”

| 17 mai, 16:09

Băncile vor susţine în continuare dezvoltarea sectorului imobiliar, însă nu vor finanţa proiecte speculative, a declarat, marţi, Silviu Toma, director finanţări de proiecte în cadrul Raiffeisen Bank, prezent la un evenimnet pe tema oportunităţilor din domeniul imobiliar.

”Suntem deschişi să finanţăm proiecte din toate sectoarele pieţei imobiliare. Sperăm să nu repetăm nici noi, nici dezvoltatorii, greşelile din 2008 şi 2007, dar acum avem la dispoziţie mai multe informaţii. Există potenţial pentru îmbunătăţirea randamentelor, lichiditatea este suficientă, deci băncile vor susţine în continuare sectorul imobiliar”, a susţinut Toma, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, gradul de finanţare poate ajunge la 75% pentru un proiect, în funcţie de calitatea acestuia. ”Trebuie să existe o poveste în spatele proiectului şi nu finanţăm proiectele speculative”, a mai spus oficialul Raiffeisen Bank. Ideea a fost susţinută şi de Ana Dumitrache, şefa departamentului de Real Estate din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR). ”Cred că este un limbaj comun. La fel, BCR nu finanţează proiectele speculative”, a spus ea.

Potrivit acesteia, un dezvoltator nu trebuie să demareze un proiect fără să se asigure că este o investiţie sustenabilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ