Directorul CNAIR: ”Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă!”

| 10 ian, 19:37

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, afirmă că prioritatea este ca traficul să se desfăşoare în siguranţă pe drumuri şi autostrăzi, astfel că pot exista momente în care anumite sectoare să fie închise, explicând că unele fenomene meteo fac ca intervenţiile să nu îşi atingă scopul.

 

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a condus, luni, şedinţa comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat măsurile necesare pentru menţinerea circulaţiei în condiţii de siguranţă pe reţeaua de drumuri şi autostrăzi, se arată într-un comunicat de presă al Companiei.
"Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înţeles valoarea prevenţiei şi pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieţii cetăţenilor, pe lângă lângă activitatea de întreţinere şi menţinere a fiabilităţii reţelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viaţa cetăţenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situaţiile riscante şi să alocăm resursele necesare", a afirmat Pistol.
El a transmis că, dacă se va impune, vor fi închise sectoare de drumuri, tocmai pentru a asigura siguranţa.
"Trebuie să transmitem opiniei publice că, în cazul în care vom fi nevoiţi să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor. Experienţa anilor trecuţi ne arată că, deşi au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol vieţile participanţilor la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulaţia până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervenţiile, în anumite condiţii, nu-şi mai ating scopul. Un alt fenomen care ne obligă să închidem anumite porţiuni ale reţelei rutiere este freezing rain, ploaie îngheţată, situaţie în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente", a explicat directorul CNAIR.
Potrivit acestuia, în astfel de condiţii sectorul de drum respectiv se închide până când fenomenul se opreşte şi pot fi reluate intervenţiile, astfel încât circulaţia să fie deschisă în condiţii de siguranţă.
"Vreau să transmit şoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acţionând pe porţiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula şi ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire", a mai explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ