Directorul general ELCEN, după întâlnirea cu Dragnea: Avem nevoie de 100 de milioane de lei pentru a depăşi acest moment

| 07 sep, 18:57

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) are nevoie de 100 de milioane de lei pentru „a depăşi acest moment“, a declarat Marcel Nicolaescu, directorul general al companiei, în contextul în care Distrigaz Sud a redus debitul către producătorul de energie, iar acesta nu mai poate asigura apa caldă pentru 40% din populaţia Bucureştiului.

Nicolaescu, a declarat, miercuri, la finalul unei întâlniri cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la sediul social-democraţilor, că nu este vorba de niciun grup organizat PNL-ELCEN-Guvern, ci a fost vorba doar despre o coincidenţă. „I-am explicat şi a înţeles că a fost o coincidenţă ieşirea PNL şi tocmai marţi a urmat o restricţionare a Distrigaz în care mi-au comunicat: «domn`le, fii atent că te duc la limita de avarie». Atunci a trebuit să notific şi eu RADET. (...) Nu e vorba de nicio implicare, nimeni nu a făcut nicio presiune asupra mea, dimpotrivă, ministrul Victor Grigorescu îmi comunică permanent să am grijă să comunic bine cu primăria să găsim soluţia pentru a depăşi acest moment“, a spus Nicolaescu. 

Întrebat dacă bucureştenii ar trebui să fie îngrijoraţi că rămân fără apă caldă sau căldură la iarnă, directorul ELCEN a spus că este o „situaţie dificilă“ şi că societatea sa are nevoie în primă fază de 100 de milioane de lei pentru a trece de acest moment. „Este o situaţie destul de dificilă din cauza faptului că Distrigaz ne-a notificat, în urmă cu două zile, că ne restricţionează presiunea la intrarea în CET Vest. Ne restricţionează presiunea din cauza faptului că noi avem datorii foarte mari la ei, circa 150 de milioane şi din cauza acestei sume nu mai sunt de acord şi din cauza acestei sume au decis să ne întrerupă de la şase bari, cât funcţiona centrala, în momentele bune ale zilei şi nopţii, am ajuns la cinci, patru şi astăzi suntem la doi bari“, a mai spus Nicolaescu. 

El a mai spus că e important să fie pus în aplicare un prim titlu executoriu. „E important ca noi să punem în aplicare un prim titlu executoriu pe care îl avem pe un protocol semnat în 2008 în care Primăria s-a arătat disponibilă şi şi-a arătat de asemenea disponibilitatea maximă de a plăti în trei rate momentul T0 când erau 750 de milioane. A plătit o rată, a plătit-o pe a doua, n-a mai plătit a treia. Pentru a treia rată noi am obţinut astăzi titlu executoriu în instanţă. Dacă acest titlu executoriu se pune în aplicare printr-un proiect de Hotărâre privind rectificarea bugetului RADET în Consiliul General avem premisele să intrăm în iarnă cum trebuie“, a mai explicat directorul ELCEN.   Nicolaescu a mai arătat că va urma o întâlnire cu primarul general, Gabriela Firea, şi cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.    Întrebat de ce sumă e nevoie pentru a remedia avariile, acesta a spus: „Noi avem nevoie într-o primă instanţă de 100 de milioane. Dacă ne da în tranşe 5 şi 50 până la sfârşitul lunii septembrie depăşim acest moment şi sunt convins că îl vom depăşi“. 

Tag-uri: ELCEN, Ionut Tudorica
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ