Audieri pe bandă rulantă în dosarul Hexi Pharma. Ce spune avocatul lui Flori Dinu

| 02 iun, 09:31

Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, este audiată joi dimineaţa la sediul DNA într-un nou dosar care vizează fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

UPATE 14.02 Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în calitate de suspect și este acuzată de complicitate la delapidare, a precizat avocatul ei, Florin Dumitrache, la ieșirea din sediul parchetului. El a menționat că nu s-au luat măsuri asigurătorii.

Întrebat de jurnaliști cum s-a apărat clienta sa, avocatul a spus că Flori Dinu este nevinovată și că de vină este Dan Condrea.

"Totul se învârte în jurul lui Condrea", a mai spus avocatul.

 

Potrivit surselor judiciare, Flori Dinu este audiată într-o anchetă deschisă de procurorii DNA care vizează activitatea Hexi Pharma.

Directorul general al firmei a ajuns joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de avocat, fără a face însă declaraţii la intrarea la audieri.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, sâmbătă, ca Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, să fie plasată în arest la domiciliu. Aceasta a fost reţinută vineri seara, procurorii cerând arestarea ei preventivă, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Flori Dinu, "în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele".

UPDATE 9.54 Miron Panaitescu, fost director al companiei Hexi Med, a fost adus din arest, joi, pentru a fi audiat în dosarul în care este audiată şi Flori Dinu.

Miron Panaitescu fostul director al firmei Hexi Med şi prieten cu Dan Condrea a ajuns joi dimineaţa la sediul DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar care vizează compania Hexi Pharma.

Acesta a fost adus direct din închisoare, de la Penitenciarul Rahova acolo unde se află din decembrie 2015, pentru a executa o pedeapsă contopită pentru delapidare şi ucidere din culpă.

UPDATE 10.18 Soţia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, a ajuns, joi dimineaţa, la sediul DNA pentru a fi audiată în dosarul în care mai sunt audiaţi şi directorul Hexi Pharma Flori Dinu şi fostul director Hexi Med Miron Panaitescu.

Uliana Ochinciuc a ajuns joi dimineaşa la sediul DNA însoţită de avocat pentru a fi audiată de procuri. Aceasta nu a făcut nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor la momentul sosirii la sediul DNA.

În acelaşi dosar este audiat şi fratele acesteia, angajat al companiei Hexi Pharma care a ajuns la DNA însoţit de avocatul său.

Avocatul firmei este audiat şi el de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în noul dosar care vizează activitatea companiei Hexi Pharma.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ