Directorul SRI : România se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe şi atipice

| 03 mar, 13:00

Directorul general al SRI, Eduard Hellvig, a declarat, joi, la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pentru anul 2015, că “România, din postura de graniţă externă a Uniunii Europene, se confruntă cu ameninţări din ce în ce mai complexe”.

Eduard Hellvig a mai precizat că "terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la asigurarea unei capacităţi sporite de adaptare şi reacţie rapidă".

Directorul Serviciului Român de Informaţii a participat, joi, la şedinţa de bilanţ a DIICOT pentru anul 2015.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a arătat că procurorii DIICOT au indisponibilizat, în 2015, bunuri de peste 525 de milioane de lei și au întocmit 84 de rechizitorii în ceea ce privește crima organizată.

"Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate prin măsuri asiguratorii în vederea confiscării speciale s-a cifrat, în 2015, la 525.868.000 lei", a spus Horodniceanu.

Potrivit datelor prezentate, în 2015 — pentru prima oară, au fost indisponibilizate sume și pe teritoriul altor țări.

Vezi aici raportul de activitate

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ