Distanţa Londra - New York s-ar putea parcurge în mai puţin de o oră

| 26 noi, 2013

Compania Lockheed Martin lucreaza la un motor de avion de trei ori mai puternic decat cele de pe Concorde.

Turismul spatial este in dezvoltare, dar nu sunt neglijate nici zborurile transatlantice, in conditiile in care locul celebrelor Concorde este inca liber. Locul ar putea fi ocupat de Lockheed Martin care lucreaza la un motor care ar putea ajunge la Mach 6, adica 7.349 de km/h.

Modelul SR-72, succesorul lui SR-71, este de doua ori mai puternic decat The Blackbird (care putea ajunge la Mach 3) si de trei ori mai puternic decat Concorde. Zborul cu un avion echipat cu noul motor de la Lockheed Martin va fi atat de rapid incat distanta dintre Londra si New York va fi parcursa intr-o ora, iar cea dintre capitala Regatului Unit si cea a Japoniei in doar doua ore.

Zborul cu un avion care atinge Mach 6 are si riscurile sale, o fisura cat de mica ar putea dezintegra aparatul de zbor. Concorde a suferit un singur accident major, cel din Franta (anul 2000) in care au murit toate cele 109 persoane de la bord imediat dupa decolarea de la Paris.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ