Distribuitorul german Lekkerland a închis firma din România

| 25 iun, 2013

Compania germană Lekkerland, cu activităţi în distribuţia de bunuri de larg consum către magazinele universale mici şi către benzinării, a închis, după şapte ani, operaţiunile din România reprezentate prin compania Lekkerland Convenience Distribuţie.

La sfârşitul anului 2012, Lekkerland a decis să închidă compania din România în aprilie 2013 şi să separe activităţile din Cehia şi Polonia, se arată într-un comunicat al companiei.

"În prezent analizăm diferite variante pentru această separare. Scopul nostru este să asigurăm Lekkerland Group o poziţie solidă pentru viitor, prin concentrarea consecventă pe operaţiunile de bază ale grupului. Acest lucru nu este posibil în aceste trei ţări", a declarat Michael Hoffmann, directorul executiv al Lekkerland AG & Co.

Lekkerland a intrat în România la începutul anului 2006 prin achiziţia distribuitorului local de profil Macromex Convenience.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Lekkerland Convenience Distribuţie a avut în anul 2011 o cifra de afaceri de 210 milioane de lei (circa 50 milioane euro), cu 19,7% mai mare faţă de anul anterior, şi un profit net de 420.000 lei, după ce în 2010 raportase pierderi de peste 7 milioane de lei. Număr mediu de salariaţi era de 115 persoane.

Lekkerland este prezentă în zece ţări europene şi aprovizionează 116.000 de magazine. Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11,5 miliarde de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ