Distrigaz Sud a pus poprire pe conturile ELCEN. Producţia de energie electrică şi termică ar putea fi oprită în două zile

| 08 sep, 17:41

ELCEN a anunțat că toate conturile sale au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie. În consecință, există riscul ca, din 10 septembrie, producția de energie electrică și termică să fie oprită.

Poprirea a fost instituită pentru 11, 67 milioane lei, ce reprezintă dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuţie a gazelor naturale.

"Debitul principal asupra căruia au fost calculate aceste penalităţi de întârziere s-a achitat cu depăşirea datelor scadente, motivat de neachitarea de către RADET Bucureşti a obligaţiilor de plată înregistrate faţă de Electrocentrale Bucureşti, ce depăşesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei. Totodată, precizăm faptul că în acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti are disponibilă o sumă de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentând subvenţia aferentă lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, în baza facturii emisă de către ELCEN", se arată într-un comunicat al instituției citat de Mediafax.

ELCEN mai precizează că, din cauza acestei situații create de Distrigaz Sud, se ”află în imposibilitatea de a plăti gazele naturale necesare şi serviciile aferente, de transport şi distribuţie, şi, pe cale de consecinţă, există riscul major ca, începând din data de 10.09.2016, producţia de energie electrică şi termică să fie sistată”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ