DNA a încuviinţat cererea lui Dan Adamescu de a depune garanţii în contul cauţiunii de 40 de milioane de lei

| 17 mar, 17:18

Procurorii anticorupţie au încuviinţat cererea lui Dan Adamescu de constituire a cauţiunii în limita sumei 40 de milioane de lei prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare, potrivit unui comunicat al DNA.

Garanţiile constau într-un imobil compus din teren de 14.065 de metri pătraţi şi două corpuri de clădire de 5.197 şi, respectiv, 4.931 de metri pătraţi situate în municipiul Bucureşti, precum şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, în valoare totală de peste 12 milioane de euro. 

"În conformitate cu dispoziţiile art. 217 Cod de procedură penală, cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asigurătoriu în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală", se precizează în comunicatul DNA. 

Procurorii anticorupţie au dispus, pe 7 martie, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile faţă de omul de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra, cauţiunea fiind stabilită la 40 de milioane de lei. 

Adamescu este cercetat pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), potrivit DNA. 

"Inculpatul Adamescu Dan Grigore va depune o cauţiune în valoare de 40 de milioane de lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea (...) DNA. Cauţiunea se va depune în termen de 10 zile", a anunţat DNA. 

Potrivit procurorilor anticorupţie, faptele pentru care Adamescu este urmărit penal au fost comise în perioada 2011 - 2013. 

"Inculpatul (...) a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/ metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii ASTRA, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor", susţine DNA. 

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat şi în contextul unei presupuse complicităţi a unor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, care s-a transformat din aprilie 2013 în Autoritatea de Supraveghere Financiară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ