DNA a reţinut-o pe Viorica Oniga, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap

| 28 mai, 2013

Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut-o pe Viorica Oniga, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova. Şefa instituţiei este acuzată de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, conform DNA.

Alături de Oniga a mai fost reţinută Georgeta Oprea, acuzată de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată, cele două persoane urmând să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006-2012, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, în mod repetat, de la Georgeta Oprea şi de la alţi cinci intermediari (dintre care Sorin Octavian Gabor şi Georgeta Neacşu - ambii arestaţi preventiv în cauză), sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 lei, pentru a încadra în grad de handicap şi a elibera certificatele medicale aferente pentru un număr de 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Prejudiciu de peste un milion de lei

"Prin urmare, cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile", se arată în comunicatul DNA.

În cauză se efectuează cercetări şi faţă de persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, cu privire la unele dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ