DNA a trimis în judecată pe directorul de relații publice din Primăria Capitalei

| 25 iun, 2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a Mirelei Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila la data faptelor, în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi Cosmin Radu Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila la data faptelor, în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, în perioada 2007-2008, cei doi inculpaţi, în calitate de administratori în drept şi în fapt ai societăţilor SC Morpheus SRL Brăila (transformată ulterior în SC Bujor de Pădure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudeşti şi SC Teseus SRL Brăila, firme prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte acte, potrivit legii, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata, către bugetul general consolidat al statului, a sumei de peste 8,3 milioane lei, echivalent a peste 2,2 milioane euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În vederea recuperării prejudiciului menţionat, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Cosmin Radu Ercuţă. 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea s-au constituit părţi civile în cauză împotriva inculpaţilor cu sume reprezentând daună la bugetul de stat cauzat de cele trei societăţi administrate în fapt de aceştia.

În 14 mai anul curent, la cererea procurorilor, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a celor doi, însă ulterior Curtea de Apel Galaţi a admis recursul acestora şi a dispus faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi municipiul Bucureşti pentru 30 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Brăila.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ