DNA: Avocat din Baroul Constanţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

| 19 feb, 19:01

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Sorin Şandru, avocat în Baroul Constanţa, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit Agerpres.

DNA precizează, într-un comunicat, că Sorin Şandru, în iulie 2014, a pretins de la o persoană, martor denunţător, suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice. 

"Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă. Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective", susţin procurorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Tag-uri: avocat, DNA, Sorin Şandru
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ