DNA: Bogdan Păltineanu şi Dan Straja, foşti manageri de spital, trimişi în judecată

| 03 aug, 13:56

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Bogdan Păltineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie 'Ana Aslan', în prezent manager suspendat al Spitalului Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni', şi a lui Dan Nicolae Straja, în prezent manager suspendat la Institutul Oncologic 'Alexandru Trestioreanu', ambii pentru luare de mită în formă continuată.

DNA precizează că, în perioada mai - august 2015, Bogdan Păltineanu, în exercitarea atribuţiilor de manager la Institutul 'Ana Aslan' în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea acestora, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a patru firme suma totală de 73.450 euro şi 18.600 lei (în zilele de 12 mai - 26.400 euro, 19 mai - 19.500 euro, 16 iunie - 18.600 lei, 13 iulie - 5.000 euro, 21 august - 22.500 euro). 

"Banii primiţi de inculpat, într-un imobil ce-i aparţinea, în autoturismul personal şi în cel al reprezentantului firmelor furnizoare, reprezentau comisionul stabilit (5 - 10%) pentru derularea în bune condiţii (emitere comenzi, plată facturi) a contractelor de reactivi, mobilier medical şi dispozitive medicale pe care Institutul de Geriatrie le încheiase cu firmele respective", susţin procurorii. 

Potrivit DNA, în mai 2015, Dan Straja, în exercitarea atribuţiilor de manager la Institutul 'Alexandru Trestioreanu' în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea acestora şi angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două firme suma totală de 95.750 euro (la 1 mai - 55.000 euro şi la 8 mai - 45.750 euro). 

"Sumele de bani, primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituţiei pe care o conducea, cât şi în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit (5%) pentru derularea în bune condiţii a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi) pe care Institutul Oncologic le încheiase cu cele doua firme", se mai spune în comunicat. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea celor doi, respectiv Dan Straja până la concurenţa sumei de peste 95.000 euro şi Bogdan Păltineanu până la concurenţa sumei de peste 73.000 euro şi 18.600 lei. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse faţă de cei doi inculpaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ