DNA: Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, urmărită penal pentru abuz în serviciu

| 24 mar, 12:29

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES. 

"Procurorii anticorupţie au (...) dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, la data comiterii faptei, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se menţionează în comunicat. 

În acelaşi dosar, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, şi Jenica Dumitru, la data faptelor şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată. 

În cauză mai sunt cercetaţi pentru fals intelectual în formă continuată Constantin Claudiu Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, şi Ionuţ Remus Boboc, la data faptei şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic şi Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman. 

"În perioada iulie 2006 - 2013, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, în condiţiile în care cunoşteau faptul că, deşi cei patru au figurat în mod scriptic ca angajaţi în cadrul instituţiei respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate", se precizează în comunicatul DNA. 

Cei patru angajaţi au fost menţinuţi pe statul de funcţii ale instituţiei, încasând lunar sume în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat şi bugetul local. 

"În acelaşi context, în intervalul ianuarie - mai 2014, în scopul justificării salarizării activităţii a două dintre persoanele respective, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica i-au determinat, direct şi indirect, pe subordonaţii lor Balaban Constantin Claudiu şi Boboc Remus Ionuţ să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezenţă, fişe de prezenţă colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum şi alte documente justificative) cunoscând că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activităţii acestora", se mai arată în comunicat. 

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, procurorii susţin că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcţii de referent nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective. 

"Această conduită a permis celor două angajate să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menţionate", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ