DNA cere o pedeapsă mai mare pentru Relu Fenechiu în dosarul 'Transformatorul'

| 28 ian, 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) solicită magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aplicarea unei pedepse mai mari pentru fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat anterior la cinci ani închisoare.

Marţi, la ultimul termen al judecării recursului în dosarul 'Transformatorul', reprezentantul DNA a cerut în sala de judecată aplicarea unei pedepse mai mari pentru Relu Fenechiu, fratele acestuia, Lucian Fenechiu, şi ceilalţi inculpaţi în dosar.

Procurorul a invocat pericolul social reprezentat de inculpaţi şi gravitatea faptelor acestora.

În opinia procurorului, Relu Fenechiu a avut 'reprezentarea clară a faptului că a vândut aparatură veche nefuncţională către sistemul energetic naţional, respectiv transformatoare şi întrerupătoare, la preţ de echipamente noi'.

'Timp de patru ani Grupul Fene a avut asigurată o piaţă de desfacere şi a vândut fier vechi la preţ de componente noi pentru sistemul energetic naţional', a mai spus procurorul.

Înaintea pledoariei procurorului, avocaţii au încercat să obţină amânarea procesului invocând mai multe excepţii de procedură, toate fiind însă respinse de completul de judecată condus de preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu.

Procesul continuă cu pledoariile avocaţilor, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat marţi ultimul termen în dosarul 'Transformatorul', în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare.

Magistraţii au amânat luni pentru a doua zi ultimul termen al procesului, după ce avocaţii au susţinut că Fenechiu nu a putut să vină de la Iaşi la Bucureşti din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ