Update: Dan Voiculescu era informat de Sorin Alexandrescu în privinţa şantajului RCS

| 31 mai, 2013

Procurorii anticorupţie au arătat că inculpatul Sorin Alexandrescu îl informa pe fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu asupra "negocierilor" dintre trust şi compania RCS&RDS. Operatorul de cablu a confirmat printr-un comunicat de presă că unul din administratorii companiei era şantajat de Antena TV Group, prin directorul general Sorin Alexandrescu.

În referatul procurorilor DNA privind propunerea de arestare a inculpatului Sorin Alexandrescu se arată că în data de 04.05.2013, ora 12:11:35, numitul Dan Voiculescu îl contactează telefonic pe inculpat, potrivit România TV.

Dan Voiculescu: „Tu cu aia cu (...)i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat.

Alexandrescu Sorin: Nu, nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit!

Dan Voiculescu: OK! Bravo!”

După câteva zile fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, discută din nou cu Sorin Alexandrescu despre subiect.

Dan Voiculescu: „Cum merge treaba cu (...)?

Alexandrescu Sorin: Lucrăm, deja avem pe post ceva.
Dan Voiculescu: Aha!
Alexandrescu Sorin: Da. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Bravo.
Alexandrescu Sorin: Da.
Dan Voiculescu: Bine. Da’ nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da’ vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.”

"În tot acest interval, prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS.

În paralel, postul de televiziune Antena 3 a difuzat, începând cu data de 09.05.2013 (ora 14:35) un material promo cu titlul „ EXPLOZIV. MITĂ ÎN FOTBAL 3,5 MILIOANE EURO VIA ORADEA – BUCUREŞTI. ANCHETA JURNALISTICĂ ÎN CURÂND", se mai arată în referatul procurorilor DNA.

Compania RCS&RDS confirmă plângerea de şantaj

"Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plângere în legatură cu un şantaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul şantajului era să forţeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condiţiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane euro", se arată în comunicatul operatorului de televiziune.

"Acest şantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forţa să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale", se mai arată în comunicatul de presă al RCS&RDS.

În ceea ce priveşte contractul legal dintre compania RCS&RDS şi BODU SRL, este vorba de un contract de asociere în participaţiune pentru construcţia, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF şi difuzarea meciurilor de fotbal, precizează sursa citată."Menţionăm că drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS împreună cu Antena 1, printr-o liciţatie publică desfaşurată cu 16 luni înainte de încheirea acestui contract", mai spun cei de la RCS.

Grupului de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, a dat publicităţii un contract prin care una din afacerile lui Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal a fost finanţată cu 1,7 milioane de euro de către RCS&RDS.
În 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii, mai precizează sursa citată.

Procurorii anticorupţie menţionează în referat că inculpatul Alexandrescu amintea de un contract semnat de partea vătămată în numele companiei pe care o reprezintă, valoarea totală a acestuia fiind de 3,5 milioane euro.

 

Joi seară, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a dat declaraţii la DNA.
Dragomir a precizat că a fost chemat la DNA în calitate de martor în dosarul directorului general al Antena TV Group.

"Am fost chemat martor la DNA. Am dat răspunsuri la toate întrebările procurorilor. Am dat o declaraţie, nu ştiu acum dacă este o plângere sau declaraţie. Am declarat tot ce mi s-a întâmplat fără să mint, pentru că am jurat pe Biblie. Mai ales că toate discuţiile s-au purtat pe telefon, iar stenogramele sunt la ordinea zilei", a afirmat şeful LPF.

Dumitru Dragomir a explicat şi contextul în care s-ar fi simţit şantajat. "Pe scurt, am fost anunţat la telefon de Sorin Alexandrescu  să vorbesc cu un director, sau eu să mă duc la el, de la RCS&RDS, să-l trimit la el, pentru că are ceva foarte tare cu domnia sa, şi că le-a scos nişte TV-uri de pe grilă şi că erau ei în mare scandal. Mi-a spus că vine a doua zi pe la mine, pe la Ligă, dar nu a mai venit. Mi-a trimis apoi o hârtie, fără dată, fără semnătură, dar cu antetul de la Intact, şi cerea să răspund la nişte întrebări, aşa, nu ştiu, foarte...despre un contract dintre firma Bodu cu RCS&RDS. Fiind ani de zile patron de presă, le-am trimis un răspuns corect. Bineînţeles că m-am simţit şantajat, oricine se simte, mi-a dat şi telefon. În orice caz, nu vreau să fac rău cuiva, dar ei faţă de mine au greşit, nu m-am simţit bine...", a relatat şeful LPF.

Dumitru Dragomir a adăugat că nu a mers la "acel director" despre care îi vorbise Alexandrescu. "Nu am mers la acel director. Nu am vorbit cu el. I-am spus lui Sorin Alexandrescu: ?Du-te, băi, de-aci cu vaca. Ce treabă am eu cu Bendei?", a spus el, făcând referire la Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ