DNA face percheziții într-un dosar în care e vizat șeful SIPI Suceava UPDATE

| 22 dec, 2014

DNA Suceava efectuează luni 10 percheziții domiciliare într-un dosar în care este implicat șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, comisar Cristian Macsim.

UPDATE. Perchezițiile de la domiciliul șefului filialei serviciului secreat al MAI - SIPI Suceava, Cristian Macsim, vizează fapte de corupție. Macsim ar fi protejat polițiști implicați în contrabanda cu țigări. Șeful SIPI a lucrat o perioadă la Poliția de Frontieră. DNA Suceava face percheziții și la domiciliile unor polițiști suspectați de protejarea contrabandei cu țigări și de fabricare de probe împotriva unor denunțători.

Macsim este suspectat și de protejarea unui agent de poliție, care, beat fiind, a fost prins la volanul  mașinii Poliției, dar cazul a fost mușamalizat, contra cost, de procurorul Dumitru Dâmbu. Șeful SIPI era prieten cu procurorul, potrivit România Liberă.

Potrivit ordonanței prin care s-au aprobat perchezițiile, "doi poliţişti, care au format obiect al documentării, au cunoscut din timp și fără drept că sunt urmăriți informativ de o structură specializată de informații şi nu au anunţat structurile abilitate despre acest incident şi nici pe superiorii lor pentru a se dispune măsuri urgente de încetare a delegării în acel dosar.

De asemenea, comisarul șef MACSIM CRISTIAN, luând la cunoștință despre aceleași aspecte, prin prisma funcției deținute aceea de șef al SIPI Suceava, nu a dispus nici o măsură pentru a atenționa subordonaţii care lucrau la caz cu privire la faptul că informațiile strânse  pe teren transpar în convorbirile purtate cu sursa sa umană de informații și că aceste informații au ajuns la cunoștința infractorilor vizați, respectiv la polițiști ai Secției nr. 4 Gălănești".

 

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că nu se fac percheziții la instituții și că în dosar ar fi vizat și un subordonat al șefului SIPI Suceava.

Potrivit surselor, este vorba de infracțiuni de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

VOM REVENI.

Citeşte şi: Preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost ridicat de procurorii DNA

Tag-uri: perchezitii DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ