DNA i-a cerut lui Adamescu o cauţiune record de 40 milioane lei, promiţându-i că îi va permite să se opereze dacă o acceptă

| 09 feb, 11:05

Dan Adamescu a murit în regim de detenţie, deşi putea fi eliberat condiţionat, fiind grav bolnav şi îndeplinind condiţiile legale pentru aceasta. DNA s-a opus eliberării condiţionate spunând că nu a participat la suficiente activităţi de reabilitare. Era imobilizat în cărucior, avea nevoie de operaţie la un genunchi şi a contractat o infecţie generalizată.

Dan Adamescu a murit, dar înainte a dictat o scrisoare de 12 pagini

Potrivit unui fragment care ne-a fost pus la dispoziţie pentru publicare de către cei apropiaţi:

"Cu câteva luni înainte să moară, de pe patul de spital Dan Adamescu şi-a adunat ultimele gânduri, simţind că nu o să mai apuce să le prezinte personal opiniei publice, şi a cerut să fie puse la dispoziţia jurnaliştilor pentru ca adevărul să iasă, în sfârşit, la iveală.

Dintre multele abuzuri îndurate, Dan Adamescu îşi amintea cu durere de cruzimea procurorului DNA George Matei, care a avut o influenţă decisivă asupra stării de sănătate şi, în final, a încetării din viaţă a acestuia.

Procurorul Matei a decis din start să ignore delapidarea cu suma de 80,000 euro a companiei Baumeister de către singurul „martor” al acuzării, Daniel Onute. În plus, l-a numit pe Dan Adamescu „făptaş unic” în eşecul Astra Asigurări, ignorând vina altora în falimentul asiguratorului.

Mai mult decât atât, procurorul Matei i-a solicitat în Martie 2016 lui Dan Adamescu suma record de 40,000,0000 lei. I-a promis că dacă acceptă această sumă va putea beneficia de intervenţia chirurgicală la un spital din afara ţării, abilitat să-i instaleze proteza la genunchi. Pentru a primi în sfârşit tratamentul medical, care i-a fost refuzat până atunci, Dan Adamescu a renunţat să conteste cauţiunea, bazându-se pe permisiunea DNA de a se opera. Însă, după ce şi-a cumpărat astfel dreptul la sănătate, plătind imensa sumă, procurorul Matei şi-a încălcat cuvântul şi s-a opus intervenţiei chirurgicale.

Această operaţie a avut loc abia la sfârşitul anului trecut - cu doar câteva luni înainte de decesul domnului Adamescu – din păcate prea târziu pentru corpul slăbit al acestuia."

***
Despre familia Adamescu: 
Dan Adamescu a fost fondatorul The Nova Group, care deţine mai multe companii în România şi în afară ţării. Cetăţean german de origine română, după mulţi ani petrecuţi în Germania, unde a dezvoltat afaceri imobiliare şi comerţ de succes, a început să investească în România odată cu căderea regimului comunist. A susţinut "România Liberă" - portavocea anticomunistă a presei româneşti, a fost la cârma celei mai mari companii de asigurări - Astra Asigurări, a condus InterContinental şi Unirea Shopping Center şi a dezvoltat varii clădiri de birouri.
Alexander Adamescu, după studii şi practică în Germania, Franţa şi USA, a petrecut câţiva ani în România pentru a-şi ajuta tatăl în conducerea afacerilor. De 4 ani locuieşte la Londra, unde îşi exercită vocaţia de scriitor. A preluat conducerea The Nova Group şi continuă lupta pentru a afla adevărul despre persecuţia iniţiată împotriva tatălui său şi companiilor din grup.

Tag-uri: Dan Adamescu, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ