DNA l-a reținut pe Claudiu Ristea, director la Finanțele Ilfov, pentru mită

| 11 sep, 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Claudiu Ristea, director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. El urmează să fie prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează pe Claudiu Ristea, director executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru luare de mită, şi pe Constantin Augustin Murgoci şi Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în 5 septembrie, Claudiu Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societăţi comercială (denunţător în cauză) de a primi o sumă între 20.000 şi 30.000 de lei, pentru ca în schimb să semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei.

"Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiţilor Murgoci Augustin Constantin şi Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii, urmând ca ulterior, denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Alexandru Bogdan Filip şi Augustin Constantin Murgoci au primit, marţi, de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform înţelegerii anterioare. În aceeaşi zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, aceştia fiind prinşi în flagrant.

Procurorii l-au reţinut pe Claudiu Ristea şi vor cere miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

În cazul inspectorilor Alexandru Bogdan Filip şi Augustin Constantin Murgoci procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ