Călin Popescu Tăriceanu, URMĂRIT PENAL de DNA în Dosarul "Ferma Băneasa"

| 24 mai, 12:57

Preşedintele Senatorului, Cîălin Popescu Tăriceanu, este cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Anchetatorii arată că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (în care au fost trimişi în judecată Paul Al României, afaceristul Remus Truică şi patronul ziarului „Evenimentul zilei”, Dan Andronic etc) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, Tăriceanu.

„Această citare a fost necesară în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup”, arată DNA. „Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 201”6”, se mai arată în comunicatul DNA.

În acest dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane care au avut diverse relaţii cu politicieni. De exemplu, Remus Truică a fost directorul de cabinet al lui Adrian Năstase. Tal Siberstein a oferit consultanţă politică, încă de la începutul anilor 2000, fiind pe rând consilier de imagine/politic pentru Traian Băsescu şi PDL, Adrian Năstase şi PSD şi Călin Popescu Tăriceanu şi PNL. La rândul lui, afaceristul Marius Marcovici a fost consilierul primului ministru Tăriceanu, iar Dan Andronic a oferit consultanţă pentru Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu. Astfel, Tăriceanu ar fi menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. „De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.  A mai precizat, că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein”, susţin procurorii. „Aceste declaraţii sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declaraţii ale martorilor, suspecţilor şi alte mijloace de probă)”, mai arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 15:44
adi
Procese fabricate doar pe supoziti si aparute doar in anumite ocazii (eliminarea unor politicieni care "nu se aliniaza" ,alegeri locale,alegeri parlamentare,etc) pe care binomul inca functional il utilizaeaza intens.Aceasta masinaria stricata/defecta (adica binomul) ar trebui retras de pe "piata" inlocuit sau cel putin retinut pentru reparatii capitale.De fapt este un organism politic pentru represalii împotriva unor persoane sau grupuri sociale "nasit" de nea bashinescu si are acelasi "chip" si asemanare cu "limbricul " politic Basescu Aceste 2 servicii sint doar doua exemple pe care securo-comunistul betiv din Murfatlar le-a "nasit" in cariera lui asa-zisa politica (a se citi mafiota) .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ