DNA: Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, trimis în judecată

| 13 apr, 16:23

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Resmeriţă, primar al municipiului Lupeni, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Această cauză a fost disjunsă din dosarul în care au fost anchetate şi ulterior trimise în judecată mai multe persoane, printre care şi Elena Udrea, pentru mai multe fapte de corupţie, inclusiv privind organizarea galei în care a boxat Lucian Bute. 

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei Cristifor-Alin Condoiu, la data faptei şef al Biroului de achiziţii şi investiţii din cadrul primăriei municipiului Lupeni, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi Miron-Dorel Gardean, la data faptei acţionar majoritar şi administrator al SC Termogaz Company SA, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

"La data de 11 noiembrie 2011, inculpatul Cornel Resmeriţă, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea inculpatului Miron-Dorel Gardean, a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a staţiunii turistice Straja", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES. 

Potrivit procurorilor, contractul a fost atribuit de Resmeriţă şi Condoiu cu încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau conform dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare şi prin omisiunea de a estima valoarea contractului, ceea ce a dus la supraevaluarea preţului cu peste 3,3 milioane de lei. Suma reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât şi un folos necuvenit obţinut de SC Termogaz Company SA. 

"Mai mult, deşi cei doi inculpaţi cunoşteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a staţiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceştia au acceptat preţul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale", se mai precizează în comunicat. 

În urma anchetei a rezultat că cea mai mare parte a preţului, respectiv 8,1 milioane de lei, a fost achitată la data de 21 decembrie 2011, din fonduri alocate în regim de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. 

Primăria Lupeni s-a constituit parte civilă în dosar, iar procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea celor trei inculpaţi. 

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ