DNA: Procurorii fac percheziţie la Consiliul Judeţean Hunedoara. Caută documente referitoare la dosare penale

| 28 apr, 15:31

Procurorii DNA au ridicat marţi noi documente de la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, în cadrul cercetărilor din dosarele de corupţie în care este anchetată o parte din fosta conducere a instituţiei administrative, dar şi mai mulţi funcţionari din cadrul acesteia.

'Procurorii DNA au venit la sediul CJ Hunedoara şi au solicitat mai multe documente, referitoare la dosare penale în care sunt cercetate diferite persoane din cadrul instituţiei. Nu au fost sigilate birouri', a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Anca Dumitra, potrivit Agerpres.

Deoarece ancheta este în plină desfăşurare, purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara nu a putut oferi detalii legate de conţinutul documentelor solicitate de procurorii anticorupţie.

Activitatea preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, şi cea a vicepreşedintelui suspendat, Tiberiu Balint, fac obiectul unui dosar de cercetare penală instrumentat de procurorii anticorupţie, din luna noiembrie 2014.

Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat.

Tiberiu Balint este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare de bani, în forma instigării.

Cei doi se află sub control judiciar.

Într-un alt dosar sunt cercetaţi secretarul CJ Hunedoara, Dan Daniel, şi şeful Serviciului de Administraţie Publică din cadrul CJ Hunedoara, Mihaela Dorina Ştefan, ei fiind suspectaţi de abuz în serviciu, într-un dosar ce face referire la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), instituţie subordonată Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

 

În acelaşi dosar este anchetată şi directoarea generală a DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ