DNA: Procurorul Traian Nedelcuţă, trimis în judecată

| 25 iul, 18:22

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Traian Eduard Nedelcuţă, procuror suspendat în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

DNA precizează, într-un comunicat transmis luni AGERPRES, că Traian Nedelcuţă, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunţători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro. 

"Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al PT Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsă mai mici - loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală. În acelaşi context şi prin acelaşi intermediar, Nedelcuţă a primit efectiv suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico-legal, din conţinutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei", susţin procurorii. 

DNA menţionează că magistratul, întrucât nu a reuşit să-şi traficheze influenţa pe lângă medicul legist, prin intermediul grefierei, a restituit denunţătorilor suma de 2.000 euro. 

În cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu Mioara Costache un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare şi dare de mită şi la trafic şi cumpărare de influenţă. 

"În prezenţa apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani", se spune în comunicatul DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Tag-uri: DNA, judecata, procuror
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ