DNA, sechestru pe conturile Liei Olguţa Vasilescu

| 13 iun, 13:14

Procurorii anticorupţie au pus sechestru până la concurenţa sumei de 902.516 lei pe conturile primarului din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.

UPDATE 14.25 “S-a pus sechestru asigurător pe avere. Mi-am adus bancul cu girafa. Ştiţi bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ şi când vede girafa zice: "Aşa ceva nu există". Exact aşa ceva este şi cu mine, cu averea mea: Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia”, a spus Olguţa Vasilescu.

-----

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare, deţinute de inculpata Vasilescu Lia-Olguţa, primar al municipiului Craiova, până la concurenţa sumei de 902.516,29 lei, raportată la cele trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei", anunţă DNA într-un comunicat de presă.

De asemenea, procurorii au pus sechestru până la concurenţa sumei de 568.291 lei pe conturile şi imobilele aparţinând lui Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elenei Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani şi spălare de bani.

La intrarea în parchet, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit despre "politica denunţurilor în România".

"Dacă e iunie, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva si pentru mine. Probabil aţi auzit ce s-a întâmplat astăzi la Înalta Curte, denunţătorul principal din dosarul Alinei Bica a refuzat să-şi mai recunoască denunţul în instanţă. A spus că era urmărit în alte cauze penale şi din cauza asta a dat denunţul. Cam asta este politica denunţurilor în România", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", anunţau procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ