DNA: Senatorul Bădălău a primit şpagă pulpe de pui şi ficat

| 29 oct, 2013

Senatorul Niculae Bădălău, cercetat penal de DNA, apăra interesele lui El-Khoury Elias, unul dintre acţionrii Avicola Mihăileşti, conform referatului procurorilor, citat de EVZ. Cu acesta a avut dese întâlniri şi a intervenit pentru omul de afaceri pe lângă şefii ANAF şi ai Ministerului Economiei. Pentru eforturile respctive, Bădălău a fost recompensat cu pulpe de pui şi ficat.

În cadrul unei discuţii telefonice din data de 11 iulie 2013,  Niculae Bădălău îi spune lui El- Khoury Elias că este cu directorul de la APIA şi îl dojeneşte că n-au venit cu actele. Conform actelor din dosar, în perioada ianuarie – februarie 2013, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea, societate comercială prezentă în circuitul evazionist, mai primise de la APIA suma de 2.778.000 de lei, potrivit referatului DNA, citat de EVZ. .


În evidenţele CEC Bank, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea figurează cu contul prin care, în perioada 1 ianuarie 2011 – 7 februarie 2013, a rulat 2.778.000 de lei. Toţi banii au provenit de la APIA şi au fost destinaţi, în principal, către El- Khoury Elias – 1.452.000 de lei, SC Vedea Verde SRL – 628.700 de lei, SC Avicola Mihăileşti SA – 362.600 de lei şi Agenţia Domeniilor Statului – 300.900 de lei.

Pe data de 23 mai 2013, senatorul Bădălău întermediază întâlnirea dintre El- Khoury Elias şi prefectul de Giurgiu, Lavinia Crişu, întâlnire care a avut loc a doua zi,  în condiţiile în care firmele controlate de omul de afaceri erau interesate şi au avut procese cu Agenţia Domeniilor Statului pentru de suprafaţa de 800 ha, scrie EVZ.

Pentru serviciile prestate, la finele lunii respective, la solicitarea lui Bădălău, acţionarul Avicola Mihăileşti a pus la dispoziţia senatorului, prin intermediul lui Sărăcuţu Adrian, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre, produsele fiind ridicate, în data de 29 mai 2013, de la un punct de desfacere deţinut de Agropoli Group SRL, de către Gabriel Rada. Produsele au fost folosite pentru petrecerea organizată de Niculae Bădălău la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale (Giurgiu).

Din referatul DNA reiese faptul că Niculae Bădălău a făcut demersurile pentru angajarea fictivă a Danielei Bărdan (care efectuează servicii de secretariat secretară la cabinetul senatorului), de la  SC Avicola Mihăileşti SA unde figura angajată, la SC MNG Global Trading SRL, societate comercială controlată tot de El- Khoury Elias.

Potrivit DNA, Daniela Bărdan nu a desfăşurat nicio activitate în cadrul SC Avicola Mihăileşti SA sau SC MNG Global Trading SRL, deşi a primit mai multe sume de bani de la Puiu Aurelia, angajarea acesteia fiind făcută din dispoziţia lui El- Khoury Elias, scrie EVZ. Demersurile de schimbarea locului de muncă fictiv pentru Bărdan Daniela au fost făcute după efectuarea controlului din data de 28 februarie 2013 de către Garda Financiară - Secţia Ialomiţa, în contextul preluarii activităţii SC Avicola Mihăileşti SA de către SC MNG Global Trading SRL, se mai spune în sursa citată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ