Gașca lui Blejnar revine cu condamnări

| 06 dec, 2013

Se spune că evaziunea fiscală a tandemului amintit este de fapt o mică parte a afaceri în care ar fi implicați, printre alții, Traian Băsescu, Elena Udrea, Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă, iar prejudiciile aduse statului român ar fi estimate la 260.000.000 de euro.

Justiția română a început în dosarul Said Baaklini un vast și anevoios proces de cauterizare a cangrenei corupției, contrabandei și traficului de influență la nivelul cel mai înalt. Cea mai recentă evoluție în acest dosar o reprezintă condamnarea lui Said Baaklini la 7 ani de închisoare pentru restituire ilegale de TVA, în valoare de 60 de milioane de euro, în cazul exportării fictive a patru motoare de la UCM Reşiţa într-o ţară din Africa.

Povestea libanezului însă nu este atât de simplă pe cât apare, iar surse din presa neinfluențată de Palatul Cotroceni afirmă că, de fapt, se încearcă ”liniștirea” cu orice preț a complicelui lui Sorin Blejnar, care se pare că a spus în anchetă mai multe decât ar fi trebuit. În jurul cazului aparent simplu al găștii lui Sorin Blejnar, din care face parte Said Baaklini, se țese deja o poveste mult prea compromițătoare pentru extrem de multe nume aflate la cel mai înalt nivel al eșichierului politic. Se spune că evaziunea fiscală a tandemului sus-amintit este de fapt o mică parte a afaceri în care ar fi implicați, printre alții, Traian Băsescu, Elena Udrea, Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă, iar prejudiciile aduse statului român ar fi estimate la 260.000.000 de euro.

Povestea capătă deja accente telenovelistice, despre libanez povestindu-se că este victima unei răzbunări din amor, răzbunare care a vrut să-l scoată din circuitul infracțional prin fabricarea unui dosar de terorism, care de fapt nu s-ar susține și prin care s-ar fi încercat doar îndepărtarea acestuia din țară prin extrădarea prin includerea acestuia într-un lot de extrădabili.

Jurnaliștii de la Cotidianul au aflat pe surse că pretextul acestui dosar fabricat lui Said Baaklini ar fi fost, conform propriilor sale declarații date sub interogatoriu, relația amoroasă a libanezului cu amanta unuia din cei mai influenți oameni de stat, alintat de cunoscători cu numele de cod Zeus.

Conform acestor surse, șeful Departamentului Antiterorist, generalul Cozma, şi şeful Direcţiei Juridice (replica democratică a fostei Direcţii a VI-a a Securităţii), colonelul Dumbravă, au primit sarcina să-l expulzeze cumva din țară pe libanez, sub pretextul unei ipotetice activități teroriste. Problema acestora însă este că ”teroristul” Said Baaklini este din 1998 și cetățean român, caz în care expulzarea sau extrădarea acestuia nu mai este posibilă.

Astfel se face că pe marginea unei banale condamnări la 7 ani de detenție, pentru restituiri ilegale de TVA, pedeapsă stabilită de Judecătoria sectorului 1, se speculează intens că ar fi vorba de o pisică arătată româno-libanezului pentru a-l determina să tacă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ