Dosarul Transferurilor, un never ending story românesc care avantajează inculpații

| 16 oct, 2013

„Șmecherii” din fotbal, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani, au primit un nou termen în eternul Dosar al Transferurilor, zeci de martori urmând a fi audiați de Curtea de Apel București.

Pe 8 octombrie s-au împlinit 5 ani de când procurorii DNA i-au trimis pe cei 8 inculpați în judecată. Acest never ending story românesc este totuși pe placul patronilor din fotbal, pentru ca orice tergiversare îi avantajează.

Dosarul implică opt oameni importanți din fotbalul românesc - Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi fraţii Becali, Victor şi Ioan. Aceștia au fost deja condamnați de Curtea de Apel, dosarul ajungând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde a fost trimis înapoi la C.A. pentru rejudecare.

Acuzația principală este efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Pe 3 aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe toţi cei opt inculpaţi, iar decizia a fost contestată, rezultând o condamnare de opt ani de închisoare cu executare pentru Ioan Becali, cu Victor Becali şi Cristi Borcea primind câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Zilele trecute Curtea de Apel București a judecat noi termene din dosar, care au adus cu sine noi amânări, mai ales deoarece cluburile Dinamo și Oțelul au solicitat timp pentru a angaja avocaţi, iar zeci de martori ar urma să fie audiați în viitorul apropiat.

Ioan Becali s-a declarat mulțumit de evoluția dosarului, spunând că nu și-ar dori să “beneficieze” de un nou Cod Penal, care ar crește șansele unei condamnări finale. De asemenea, la termenul din 7 octombrie, Gheorghe Copos și Cristi Borcea au declarat că nu au avut actele de identitate la ei.

Așadar, decizia finală mai are de așteptat, pentru că instanţa a dat un nou termen în "Dosarul Transferurilor" pentru 4 noiembrie, ora 13:00. Rămâne de văzut de ce noi “scăpări” procedurale vor profita șmecherii din boxa acuzaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ