Gică Popescu şi-a prezentat oficial candidatura, echipa şi programul pentru preşedinţia FRF

| 14 ian, 2014

Fostul internaţional Gheorghe Popescu şi-a anunţat oficial candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, marţi, într-o conferinţă de presă la Hotel Marriott, prilej cu care şi-a prezentat echipa şi programul naţional de dezvoltare a fotbalului românesc.

Alături de Popescu au fost Anghel Iordănescu, actualul director tehnic al FRF, şi foştii săi colegi, Gică Hagi, Bogdan Stelea, actualul selecţioner al echipei naţionale Under-21, şi Ilie Dumitrescu. Popescu a menţionat că echipa sa îi include şi pe doi actuali angajaţi ai FRF, Adalbert Kassai, pentru funcţia de secretar general al FRF, pe care o îndeplineşte şi acum, precum şi directorul general Dumitru Mihalache.

Potrivit programului prezentat de Popescu, primul pas este dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori, constituirea unor centre regionale, fiecare cu câte cinci judeţe, în care vor activa 42 de scouteri. Se vor alcătui selecţionate regionale, vor fi competiţii pentru aceste echipe şi competiţii pentru copii la final de săptămână, fără accent pe rezultat, ci pe partea socială. Accentul se va pune la copii de la vârsta de 5-7 ani, se va constitui o ligă regională în care vor juca tinerii care depăşesc vârsta junioratului şi care apoi nu au unde să joace. Se propune ca în ligile inferioare de fotbal echipele care vor utiliza tineri un anumit număr de minute să fie stimulate financiar. De asemenea, se vor dezvolta mult fotbalul feminin şi fotbalul în sală (futsal). 

Iordănescu a spus că a venit timpul ca ''Generaţia de Aur'' să aducă schimbare în fotbalul românesc, iar Gheorghe Hagi a precizat că îl susţine pe candidatul Gică Popescu, dar nu va avea nicio funcţie în noua echipă, dacă aceasta va câştiga, ci va fi doar un colaborator cu sfaturi privind dezvoltarea fotbalului la nivel de copii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ