Gafă MONUMENTALĂ la BBC la adresa lui Gheorghe Hagi

| 20 iun, 2014

Jurnaliștii britanici de la BBC au comis o gafă de proporții la adresa celebrului fotbalist român Gheorghe Hagi, supranumit Regele fotbalului românesc.

În cadrul unui articol despre primul fotbalist de etnie romă care a jucat în naţionala Angliei, Rabbi Howell (în 1895), BBC enumeră mai mulţi fotbalişti celebri în întreaga lume, care au şi ei origini rome.

Doar că printre cei nominalizați, jurnaliștii britanici l-au amintit și Gheorghe Hagi, alături de Eric Cantona, Ricardo Quaresma, Andrea Pirlo, Freddy Eastwood. Eroarea este uriașă, întrucât celebrul fotbalist român nu este "țigan" ci are origini aromâne.

"Quaresma este unul dintre cei mai cunoscuți jucători cu origini rome, incluzându-i pe Eric Cantona, Andrea Pirlo, Kristo Stoichkov, Gheorghe Hagi sau fostul jucător al celor de la Southend United și Coventry City, Freddy Eastwood. În orice caz, realizările lor au făcut destul de puțin pentru a opri abuzul împotriva jucătorilor de etnie romă", susține BBC, potrivit dcnews.ro.

După ce britanicii și-au dat seama de gafa comisă, au corectat articolul, ştergând numele lui Gheorghe Hagi din lista celebrilor jucători de fotbal cu origini rome.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ