Ascensiunea unei campioane - Simona Halep

| 20 apr, 2014

Cea mai bună jucătoare româncă a momentului a câştigat premiul Fed Cup Heart Award 2014 pentru zona Europa și Africa a Cupei Federaţiei. Premiul recunoaşte meritele sportivelor care îşi reprezintă ţara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul meciurilor din Fed Cup.

Iepuraşul de Paşti a fost generos anul acesta cu tenisul românesc. Turneul ATP de la Bucureşti, cel mai puternic din Europa de sud-est, se joacă în această periodă la Arenele BNR, Horia Tecău a câştigat săptămâna trecută turneul de dublu de la Casablanca, însă de departe cea mai înaltă distincţie i-a revenit Simonei Halep, deşi vorbim de un titlu onorific.

Cea mai bună jucătoare româncă a momentului a câştigat premiul Fed Cup Heart Award 2014 pentru zona Europa și Africa a Cupei Federaţiei. Premiul recunoaşte meritele sportivelor care îşi reprezintă ţara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul meciurilor din Fed Cup. Simona a fost nominalizată pentru revirimentul său din meciurile desfăşurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut prima întâlnire în faţă unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins pe următoarele două adversare, britanică Johanna Konta şi ucraineancă Elina Svitolina, ajutând decisiv echipa României să se califice la barajul pentru a doua Grupă Mondială.

Jucătoarele au fost alese de către un juriu Heart Award, format din preşedintele ITF, Francesco Ricci Bitti, şi mai mulţi foşti jucători de tenis sau membri ai unor organizaţii media reputate, iar peste 60.000 de fani ai tenisului au votat pe site-ul Fed Cup. Câştigătoarea va primi un cec pe care îl va dona într-un scop caritabil la alegere.

Simona Halep, desemnată în unanimitate sportivul numărul unu al României în 2013, are o carieră desprinsă parcă dintr-un scenariu de film. Ascensiunea sa în top 5 WTA se leagă de o întâmplare atipică pentru vremurile de azi - micşorarea bustului. Wow, ce nebunie! Ar exclama turma de piţipoance tunate în frunte cu Bianca Drăguşanu. Intervenţia chirurgicală a avut loc în iulie 2009, moment la care constănţeanca ocupa doar locul 232 mondial; acesta constituie punctul de plecare în ascensiune al viitoarei campioane. “Greutatea sânilor mă deranja. Mă trăgeau înapoi şi nu îmi permiteau să reacţionez cum trebuie. Nu îmi plăceau nici în viaţa de zi cu zi. Aş fi făcut operaţia chiar dacă nu aş fi fost sportivă”, declara un an mai târziu Simona.

Ce a urmat, ştim cu toţii. După o perioadă de căutări, marcată de prezenţa în finalele de la Fes şi Bruxelles, Halep a explodat pur şi simplu în 2013 şi începutul lui 2014, cu nu mai puțin de şapte titluri adjudicate la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia şi Doha.

Unde se va opri Halep? Indiscutabil, viitorul sună bine. Deşi le-a depăşit pe Irina Spârlea şi Virginia Ruzici, în ceea ce priveşte clasamentul mondial, câştigarea unui Mare Şlem ar reprezenta încununarea unei cariere excepţionale, iar prima ocazie este peste o lună, la Roland Garros.

Pe lângă ambiţie, probabil moştenită pe filiera aromână, ceva în genul Gheorghe Hagi, tenismena noastră dă în plus dovadă şi de multă înţelepciune pentru cei 23 de ani neîmpliniți: îşi cunoaşte exact limitele, nu se aruncă în declaraţii hazardate, gloria şi mai ales banii nu i-au succit minţile. Sunt câteva explicaţii simple pentru ce majoritatea românilor se indentifică cu această sportivă specială. Ea reprezintă una din puținele alternative la modelele deformate şi la propriu şi la figurat cu care tinerii şi copiii noştrii sunt intoxicaţi permanent. Numai şi pentru acest lucru, Respect Simona!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ