Mircea Băsescu, şantajat de familia lui Bercea Mondialu. Prima reacţie a Preşedinţiei

| 30 mai, 2014

Administratia Prezidentiala a transmis, vineri, o prima reactie la scandalul in care este implicat fratele presedintelui, Mircea Basescu, sustinand ca acuzatiile aduse de familia lui Bercea Mondialu sunt false.

Ginerele lui Bercea Mondialu, Marius Constantin, a fost ridicat de procurorii DNA,vineri dimineata, pentru ca l-ar fi santajat pe fratele presedintelui ca va divulga anumite informatii despre el daca nu primesc bani de la acesta.

Fiul lui Bercea Mondialu, aflat in inchisoare, a declarat ca rudele lui voiau sa recupereze banii pe care i-ar fi dat lui Mircea Basescu sa il scape de detentie, potrivit Antena 3.

Intr-un raspuns la o solicitare a postului de televiziune citat, Administratia Prezidentiala a afirmat ca acuzatiile familiei lui Bercea Mondialu sunt "mincinoase".

"Domnul Florin Anghel, doamna Fanica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel si un minor au incercat sa-l santajeze pe domnul Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu. Asa cum prevede legislatia in vigoare, domnul Mircea Basescu a sesizat de indata organele de ancheta. Acuzatiile la care se face referire in solicitarea dumneavoastra sunt mincinoase si nu au nicio legatura cu realitatea", se precizeaza in documentul Presedintiei.

Marius Constantin a fost retinut de procurorii DNA Constanta si urmeaza sa fie propus pentru arestare preventiva, dupa ce l-a santajat pe fratele presedintelui.

In comunicatul remis presei de DNA numele lui Mircea Basescu nu este mentionat, se precizeaza doar ca Marius Constantin a fost retinut pentru 24 de ore pentru "savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva". "In cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Anghel Izaura si un minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj", se precizeaza in comunicatul de presa al DNA.

Procurorii spun ca in zilele de 26 mai si 29 mai Marius Constantin "a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 de euro".

Joi, 29 mai, Marius Constantin si cele doua persoane au primit "10.000 de euro de la persoana vatamata", prilej cu care a fost constatat flagrantul.

Mircea Basescu a confirmat pentru Agerpres existenta unei anchete in derulare a DNA in legatura cu un santaj al familiei lui Bercea Mondialu la adresa sa, dar a precizat ca nu doreste sa perturbe ancheta prin declaratii de presa.

Avocatul lui Mircea Basescu a declarat la Antena3 ca acesta nu doar l-a santajat pe clientul sau, dar l-a si amenintat de mai multe ori cu violente.

Tribunalul Constanta va judeca cererea de arestare preventiva a lui Marius Constantin. Ceilalti doi inculpati se afla in prezent sub control judiciar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ