Fiica lui Bercea Mondial: Banii pe care i-am luat de la Mircea Basescu erau o datorie mai veche

| 30 mai, 2014

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, sustine ca banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu joi seara reprezinta o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele presedintelui Traian Basescu i-ar fi primit în schimbul eliberării lui Bercea Mondialul.

Izaura Anghel spune ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, iar dupa ce tatal ei a fost condamnat la inchisoare, a cerut banii respectivi inapoi.

Ulterior, Mircea Basescu ar fi inapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmand sa mai restitue inca 285.000 de euro.


"Cand a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 de euro lui Mircea Basescu si lui Marian Capatana, ca sa-l scape pe tata. Orice om incearca in viata. Cand l-am incercat, a mai cerut 400.000 de euro, ca nu scapa Bercea fara un million de euro. I-am zis ca nu mai avem, si asa am vandut casele ca sa luam banii astia (n.r. - 600.000 euro). Cand am aflat sentinta de zece ani pentru tata, am mers la el si ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro si a mai ramas 285.000. Cand am aflat sentinta si de la Suprem, am mers la el la Constanta si am cerut banii: nasule, trebuie sa dai banii ca nu am cu ce sa il tin pe tata, pe mama, pe frate-miu, ca am doi frati arestati si pe mama si pe tata. Mi-a zis: du-te acasa fina, ca te sun eu sa vii sa iti dau banii. M-am dus la Administratia Penitenciarelor sa il puna pe tata la munca si am primit telefon de la Mircea Basescu sa ma duc la Constanta, sa dea bani. M-am dus, am ajuns la el la poarta, ieri pe seara, am vorbit cu el, s-a urcat la mine in masina, am mers cu barbatu-miu si frati-miu, am mers la el la port, ne-a luat sus, mi-a dat 10.000 de euro din 285.000. I-am zis ca nu tine banii astia pe tata, care mananca de la cantina si tu mananci din banii lui, da-mi-i, nu ma lasa, ca sunt suparata. Du-te acasa linistita, mi-a zis, ca mai vii saptamana viitoare si iti mai dau. Bine nasule, iar cand am iesit de la el de pe scari, m-a luat coruptia! Cand procurorul DNA a intrebat-o pe fiica mea ce cauti la Constanta, ea a zis: sa iau banii lui tataie. Barbatiu-miu a fost retinut 24 de ore, ca atunci cand s-a dat banii astia, l-am luat sofer si el nu a pus mana pe bani, decat eu am pus mana. A facut toate astea Mircea Basescu ca sa nu mai imi dea bani", a declarat Izaura Anghel.

De asemenea, sora lui Sandu Anghel, Oranta Anghel, a spus ca Mircea Basescu trebuie sa le dea banii inapoi.

"Ne-a mancat si banii, ne-a bagat si in puscarie. Cum se poate sa ne manance si banii, sa ne bage si in puscarie? Cand s-au dat banii astia lui Mircea Basescu, fratele lui domnu' presedinte, ca sa-l scape pe Bercea si astia nu au facut nimic pentru el, cand el a promis lui Bercea ca il scapa. Sa ne dea banii inapoi, chiar daca ne baga in puscarie ca sa ii putem tine", a spus Oranta Anghel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ