Dobre: Legea turismului va fi pusă în dezbatere în această săptămână. Se va aplica de la 1 ianuarie 2018

| 25 mai, 13:36

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a anunțat, miercuri, că legea turismului va fi pusă în dezbatere la finalul acestei săptămâni sau cel târziu lunea viitoare, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2018.

Ministrul a invocat necesitatea unei asemenea legi pe fondul unui vid legislativ în domeniu, la finalul unei dezbateri publice organizate la Senat cu tema "Muntele (NU) ucide".

"Nu avem nimic reglementat. Avem Ordonanța 58 din 1998 care, chipurile, ar reglementa activitatea turismului în România. De departe, suntem în urmă de tot cu legislația, începând de la garantarea pachetelor de servicii turistice, până inclusiv la siguranța turiștilor și a cetățenilor în general, că vorbim de drumuri montane, că vorbim de ghizi montani sau de orice altă meserie în acest domeniu de activitate, destul de vast. (...) De aceea, săptămâna aceasta, probabil vineri, dacă nu vineri, cel târziu luni, o să punem în dezbatere publică, pe site-ul ministerului, legea turismului. Ceea ce ne dorim noi ca instituție este să fie o lege dinamică. În primul rând, trebuie să definim foarte multe activități. Până în acest moment, în toate discuțiile pe care le-am avut cu federațiile patronale, cu asociațiile de profil din acest domeniu de activitate, am ajuns la aproape 46 de definiții, în acest moment", a afirmat Mircea Dobre.

El a adăugat că proiectul de lege va sta în dezbatere publică 30 de zile, urmând să fie aprobat de Executiv și trimis spre dezbatere Parlamentului.

"Sper că undeva în toamnă, cel târziu la jumătatea toamnei, să avem aprobată această lege, ea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. (...) În spatele acestei legi mai este și legislația subsecventă, că sunt ordine de ministru, hotărâri de guvern, sunt multe de pus la punct", a adăugat Dobre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ