Documentele "fabricii de bani" a Securităţii, ICE Dunărea, pot fi studiate la CNSAS

| 26 mar, 2014

Documente ale fostei Intreprinderi de Comert Exterior "Dunarea" a Securitatii comuniste sunt publice, iar cei care doresc să le vadă le pot studia incepand de miercuri, la sediul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

"Ca urmare a preluarii de la fostii detinatori de arhiva, facem cunoscut ca, incepand de astazi, 26.03.2014, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.), pot fi studiate documentele din Fondul Operatiuni Valutare Speciale (O.V.S.) - Intreprinderea de Comert Exterior Dunarea", se arata intr-un comunicat al CNSAS.

Serviciul Roman de Informatii a predat CNSAS 1.498 dosare, insumand 3.128 volume, anunţă CNSAS.

De precizat ca inscrisurile intocmite de fosta Securitate, inclusiv cele din fondul arhivistic legat de "Dunarea", pot fi studiate in egala masura de doua categorii de persoane.

Una dintre categorii este cea a persoanelor care au fost urmarite de fosta Securitate si care, in baza accesului la propriul dosar, pot accesa si inscrisuri de la ICE Dunarea, in masura in care, prin verificarile specifice, CNSAS gaseste informatii intocmite de fosta politie politica si retinute in inscrisurile de la fosta intreprindere de comert exterior.

O alta categorie de persoane care pot accesa documentele "Dunarii" sunt cercetatorii acreditati.

Tag-uri: CNSAS, ICE Dunarea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ