Documentul pentru convocarea CSAT, semnat de şase miniştri

| 26 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seară, la Antena 3, că documentul privind convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se află deja la Secretariatul general al Consiliului, după ce a fost semnat de şase membri ai Guvernului.

'Documentul a fost şi trimis la secretariatul CSAT. Este semnat de membri CSAT care fac parte din Guvern, cu excepţia domnului Cazanciuc, nu era nevoie şi de semnătura lui. Au semnat miniştrii Chiţoiu, Gabriel Oprea, Corlăţean, Andrei Gerea şi cu mine, ministrul Apărării, Duşa. (...) Noi am cerut un singur lucru: în CSAT, pe ordinea de zi, să fie un raport al STS, care nu se află sub niciun fel sub autoritatea Guvernului, privind modul în care au acţionat în cazul accidentului (aviatic - n.r.) de luni şi, mai direct, un lucru pe care acum îl ştim cu siguranţă, faptul că identificarea locului telefonului de la care vorbeau supravieţuitorii s-a făcut în mod greşit. Informaţiile STS au trimis echipele ISU de salvatori la o distanţă destul de mare', a afirmat premierul.

Victor Ponta a apreciat că solicitarea sa privind discutarea raportului STS în CSAT este 'legitimă', în condiţiile în care conducerile instituţiilor aflate în subordinea Guvernului care nu au funcţionat bine în cazul accidentului aviatic şi-au asumat deja răspunderea.

'Este o cerere legitimă, pentru că în ceea ce priveşte instituţiile care se află în puterea mea - şi anume MAI, şi acolo s-a schimbat ministrul, şi nu doar secretarul de stat, IGSU, Romatsa - s-au luat măsurile şi de funcţionare internă, şi de funcţionare a responsabilităţii conducerii. STS, care este de asemenea o instituţie care nu a funcţionat bine, acea situaţie nu este sub autoritatea mea şi eu nu pot să iau măsuri acolo, poate doar CSAT', a mai afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a precizat, totodată, că nu a discutat pe acest subiect cu preşedintele Traian Băsescu, cu care a vorbit ultima dată, 'probabil 30 de secunde sau un minut', atunci când l-a informat despre demisia liberalului Radu Stroe şi despre interimatul vicepremierului Gabriel Oprea.

Tag-uri: csat, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ