Dodon îl lasă pe Băsescu fără cetăţenia moldovenească

| 27 dec, 09:41

Președintele Igor Dodon declară că fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu va rămâne până la Anul Nou fără cetățenia moldovenească, obținută acum câteva luni.

În cadrul unei emisiuni televizate Dodon a anunțat că intenționează să-i retragă cetățenia moldovenească fostului președinte al României săptămâna aceasta.

Dodon vrea să anuleze decretul președintelui Nicolae Timofti pe motiv că cetățenia obținută de Băsescu a fost acordată cu încălcarea mai multor proceduri.

„Timofti a comis ilegalități când i-a acordat cetățenie lui Traian Băsescu. Până la Anul Nou va fi semnat decretul de anulare a cetățeniei moldovenești pentru acesta”, a declarat Dodon.

Fostul președinte român, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova, decretele de acordare fiind semnate pe 9 iunie, de președintele Nicolae Timofti.

Procedura de obținere a cetățeniei Republicii Moldova pentru familia Băsescu s-a prelungit din cauza atacării la Curtea Constituțională, de către socialiști, a decretului președintelui.

Anterior, Băsescu a declarat că se așteaptă la o astfel de acțiune din partea lui Dodon, deoarece „de la un bolșevic te poți aștepta la orice”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ