Unul dintre minerii blocaţi în subteranul Mineri Lupeni a murit; celălalt a fost scos la suprafaţă

| 18 iul, 09:44

Unul dintre minerii blocaţi miercuuri de o surpare în subteranul Mineri Lupeni a murit, celălalt miner prins în abataj a fost scos la suprafaţă, stare sa fiind bună.

Primul miner surprins de surparea de pământ din Mina Lupeni a ieşit pe picioarele lui la suprafaţă, iar echipajele medicale îl evaluează. Cel de-al doilea miner a murit, el fi d scos din subteran fără semne vitale.

”Primul miner, de 33 de ani, a fost scos de salvatorii minieri la suprafaţă. Este conştient, cooperant şi a ieşit pe picioarele lui din mină. Echipajele medicale îl evaluează chiar acum”, au transmis reprezentanţii ISU.

Potrivit sursei citate, cel de-al doilea miner, aflat în stare critică, a decedat.

Conform unui comunicat de presă, de miercuri, surparea de pământ s-a produs, în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V.

Bărbatul care a supravieşuit accidentului este ajutor de miner, cel decedat fiind şef de schimb.

 

------------------------------

Accidentul s-a produs în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina.

Primele date arata ca salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acorda primul ajutor celor 2 răniţi.

"Unul este semiconştient iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulanţe Smurd si SAJ, o autospecială complexă şii un container multirisc de la Detaşamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad", anunţă autorităţile.

Liderul Sindicatului ”Muntele ” din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat iniţial pentru News.ro că reste vorba despre un singur miner.

”Un miner cu experienţă a fost surprins de o surpare de pământ în Mina Lupeni, miercuri dimineaţă. Bărbatul a fost  scos repede de sub pământul surpat şi acum i se acordă îngrijiri medicale de către echipajele ajunse la mină”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, în caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ