Doi noi directori adjuncţi ai şefului SRI, numiţi de preşedintele Iohannis

| 22 iul, 15:26

Preşedintele Klaus Iohannis a numit, vineri, doi noi adjuncţi ai directorului SRI, respectiv colonelul Romeo-Cristian Bizadea şi generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan, aceştia urmând să preia funcţiile de la 1 august, informează News.ro.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior – cu două stele Ion Grosu din SRI şi pentru eliberarea din funcţia de adjunct al directorului Serviciului, începând cu 1 august, informează News.ro.

Totodată, preşedintele a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al directorului SRI a colonelului Romeo-Cristian Bizadea şi a generalului de brigadă – cu o stea Adrian Ciocîrlan.

Şeful statului a semnat şi decretele privind trecerea în rezervă din SRI a generalilor de brigadă – cu o stea Florea Ciobanu, Vicenţiu Mangra, Adrian Popescu şi Gheorghe Puiu.

Până în anul 2010, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost şeful Direcţiei de Informaţii a Municipiului Bucureşti, iar între 2013-2016, a condus Direcţia Generală Apărarea Constituţiei, informează SRI.

În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.

Potrivit sursei citate, a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence şi studii de securitate desfăşurate în ţară şi străinătate.

A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit în anul 1996.

Vorbeşte fluent limba engleză şi limba franceză.

S-a născut la 25 mai 1974, în Bucureşti. Este căsătorit şi are doi copii.

Colonelul Cristian Bizadea a fost şeful Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI.

Conform sursei citate, a coordonat şi contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituţională a SRI.

În anul 2013 a obţinut titlul de doctor în sociologie la Universitatea Bucureşti, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică".

Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul".

Este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Vorbeşte fluent limba engleză.

S-a născut în anul 1976, în Bucureşti. Este căsătorit şi are un copil.

SRI mai precizează că, la nivelul de comandă al structurilor operative ale Serviciului, au avut loc noi numiri, acestea facând parte din procesul de transformare instituţională asumat de directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ