Doi regizori români, selectați la Cannes

| 16 apr, 16:55

Doi regizori români au fost selectați în Festivalul de Film de la Cannes. Corneliu Porumboiu, cu filmul „Comoara” și Radu Muntean, cu lungmetrajul „Un etaj mai jos” au intrat în competiția „Un Certain Regard”, o secțiune a celebrului festival, care se desfășoară în paralel cu marea competiție pentru „Palme d'Or”.

Filmul scris de Porumboiu are în prim-plan peripețiile prin care trec doi bărbați care încearcă să descopere o comoară, iar pelicula lui Radu Muntean are ca intrigă o crimă, deși nu se dorește a fi un film polițist. Cineastul, obișnuit deja cu aparițiile la Cannes, spune că e important să participi acolo, nu neapărat să și câștigi.

Radu Muntean: Selecția acolo e importantă, e locul unde ai vrea să ai premiera filmului, dacă ai făcut un film de autor. E foarte trist, în momentul în care faci un film, depui atâta efort, se cheltuiesc destul de mulți bani și până la urmă îl văd câțiva oameni. E destul de trist, ori așa are o șansă. Are șansa lui.

 

Citeşte şi: VEŞTI bune pentru Bucureşteni. O nouă linie de METROU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ