Doi ruși ARESTAŢI în Letonia după ce au fost prinși intrând într-o bază militară

| 13 iun, 10:44

Doi activiști ruși au fost arestați vineri în Letonia după ce au fost prinși intrând într-o bază militară în timp ce această țară participă la exerciții militare conduse de Statele Unite, relatează agenția Reuters.

Bărbații, purtând steagul armatei ruse negru și portocaliu cu Sfântul Gheorghe și având asupra lor manifeste anti-NATO, s-au cățărat miercuri pe un zid al bazei Adazi, a declarat armata letonă. Ei au fost prinși câteva minute mai târziu, dar arestați în mod oficial vineri.

Detenția lor și un incident de piraterie informatică în Lituania miercuri se vor adăuga la tensiunile dintre fostele state sovietice baltice și Rusia, care s-au amplificat de la anexarea Crimeii de către Moscova anul trecut și sprijinul acordat rebelilor proruși în estul Ucrainei, notează Reuters.

Citeste si: Rusia va introduce un cod vestimentar pentru reporterii acreditați în Camera Inferioară a Parlamentului. Cum se vor îmbrăca

Statele baltice au minorități ruse importante și sunt în alertă pentru un război informațional purtat pe teritoriul lor. Rusia și-a sporit activitatea militară în zonă, cu avioane de război și submarine prezente deasupra și în apele din nordul Europei.

Ambasada Rusiei la Riga nu a avut niciun comentariu de făcut cu privire la arestări.

Ministrul leton al apărării Raimonds Vejonis a declarat că incidentul ar putea face parte dintr-un război informațional, dar "serviciile (de securitate) lucrează în mod corespunzător pentru a elimina aceste provocări", potrivit agenției locale de presă LETA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 19:02
clujean
Coloana a cincea
Letonia are 2 milioane de cetateni, dintre care 62,1% letoni, 26,9% rusi (peste 500 mii), 3,4% bielorusi, 2,2% ucrainieni, 2,2% polonezi, 1,2% lituanieni etc.
Asa ca, Rusia are suficiente cozi de topor, plantate, aici , sub domnia barbarului imperiu sovietic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ